Fördelar med vridfönster

Ett fönster spelar ungefär samma roll i ett hus som juvelen gör i kungakronan. Ett välvårdat och rätt installerat fönster gnistrar likt en ädelsten och skapar majestätisk glans åt hela huset. Funderar du på att byta fönster på huset kan vi tipsa dig om en fönstertyp som är praktisk och fungerar i alla sorters hus: ett vridfönster.

Därför ska du installera ett vridfönster

Ett vridfönster

Ett vridfönster är både praktiskt, säkert och väldigt lätt att öppna. Säkerheten förstärks genom att vridfönstret har ett av marknadens absolut mest inbrottssäkra beslag. Det dolda beslaget gör att du kan öppna och vrida fönstret hela 180 grader utan att behöva flytta på någonting av det som står på fönsterbänken; blomkrukor, prydnadssaker och annat. Perfekt när man vill vädra, till exempel.

Fler fördelar?

Vridfönstret har den mycket behändiga fördelen att man, även om man bor en bit upp i luften, inte behöver klänga omkring på höga stegar, hänga i sele eller vingla runt på diverse byggställningar för att putsa det på utsidan. Fönstret vrids bara runt ett halvt varv och putsas helt och hållet från insidan. Vridfönstret passar därför bra om ni bor ett antal våningsplan ovanför jordytan.

Mer om olika typer av fönsterbågar