Tjänar jag något på ett fönsterbyte?

En vanlig fråga som många husägare ställer sig är denna: När ska jag byta fönster?

Svaret är att du kan behöva nya fönster om du exempelvis ska ge dig på att bygga ut huset eller smälla upp en helt ny kåk. Annars är ovälkomna ting som rötangrepp, spruckna trädetaljer, lossnat kitt eller fuktskador på dina gamla fönster tydliga och omisskännliga tecken på att det kan vara läge för nya rutor.

Fler anledningar att byta fönster

Blåser kylan rakt igenom huset? Nya, täta och energisnåla fönster hjälper till att höja komforten där hemma avsevärt. Störd nattsömn kan vara en annan mycket god anledning att byta fönster. Att byta fönster mot nya och moderna 3-glasfönster ger en himmelsvid skillnad med klart förbättrad ljudisolering.

Hur mycket går ett fönsterbyte på?

En annan fråga när det gäller byte av fönster är om det finns något för husägaren att tjäna på en sådan renovering. Det bör sägas på en gång att det inte är billigt att byta fönster. De allra flesta fönsterleverantörer kan hjälpa dig med kostnadsuppgifter för att byta fönster. Priset varierar beroende på hur många fönster det är som ska bytas, vad du köper för nya fönster, hur snabbt du vill att arbetet ska utföras och så vidare. Räkna med att en professionell fönsterinstallatör tar ungefär 400-600 kr i timmen.

Nya fönster är en stor investering, men uppvärmningskostnaderna sänks betydligt med nya fönster på plats. Du kan halvera dina energikostnader genom att byta ut dina gamla fönster mot nya, vilket även ökar även husets värde.